FeelGoodClubs Nieuws Wat heb je vandaag gegeten?
amazon-echo

“Wat heb je vandaag gegeten?”

Nieuws 06/09/2017

6 juni – Vikram Singh van Glooko, maker van software en apps voor diabetici, was een tikje verbaasd dat hij benaderd werd door Amazon, meldt nieuwszender CNCB. Glooko is een van de partijen die gevraagd werd mee te doen met de Amazon Diabetes Challenge. Amazon nodigt software-makers uit om toepassingen te bedenken voor Amazon Alexa, het slimme spraaksysteem van het Amerikaanse technologiebedrijf. Het doel van de Amazon Diabetes Challenge is om apps te bouwen die, met behulp van Alexa’s spraakherkenningssoftware, diabetici kunnen helpen om hun ziekte beter te managen.

Glooko ontwikkelde een app die onder meer medicatie-herinneringen kan geven, en kan vragen wat iemand heeft gegeten die dag. Amazon gelooft dat communiceren via een spraaksysteem, in plaats van via een scherm, veel potentie heeft voor zelfmanagement, getuige de Amazon Diabetes Challenge.

Vijf finalisten kunnen 25,000 dollar winnen, en mogen deelnemen aan de Virtual Accelerator van Amazon. Aan het einde van dat groeiprogramma presenteren de finalisten het prototype van hun applicatie aan een jury. Uiteindelijk rolt daar één winnaar uit, die de hoofdprijs wint: $125,000 dollar, gesponsord door farmaceut Merck.

Diabetes is niet alleen een interessante markt voor farmaceuten, ook technologie-bedrijven kijken steeds vaker naar de zorgmarkt. Verily (de gezondheidstak van Google) en Sanofi stopten samen 500 miljoen dollar in nieuwe onderneming Onduo, bedoeld om nieuwe, vooral digitale, producten te ontwikkelen om mensen met diabetes type 2 beter te kunnen helpen. En ook technologiereus Apple zou volgens bronnen werken aan sensoren en hardware voor medische toepassingen.
Bron: Amazon

Feelgood tips

 • kalender

  Vijf tips voor FeelGood fitness 1

  Plan de eerste 3 maanden alle workouts in je agenda!

   

  Het plannen van de trainingen vergroot de kans op een langdurig actief bezoek aan je FeelGoodClub en dus op het behalen van je doelen! 

 • valkuil

  Vijf tips voor FeelGood fitness 2

  Bespreek je valkuilen met een coach!

   

  Het inkaart brengen van belemmeringen om je doel te bereiken helpt direct om deze te vermijden.

 • oplossing

  Vijf tips voor FeelGood fitness 3

  Bedenk (zelf) oplossingen voor deze valkuilen!

   

  Bedenk eens welke hulp je kunt inschakelen om succesvol je doel te bereiken

 • verbeteren

  Vijf tips voor FeelGood fitness 4

  Zorg dat je progressie boekt in je trainingen!

   

  Vooruitgang en resultaten, hoe klein ook, zorgen altijd voor een stimulans om door te gaan.

 • High five

  Vijf Tips voor FeelGood fitness 5

  Doel bereikt? Stel dan een nieuw doel!

   

  Gefeliciteerd! Een nieuw doel bedenken, hoe gaaf is dat! Het helpt je bovendien om lekker door te gaan met bewegen.