×

Bewegen

Een belangrijke pijler van een gezonde leefstijl is voldoende beweging. Niet alleen omdat beweging een goed gevoel kan opleveren, maar vooral ook omdat het noodzakelijk is. In onze huidige maatschappij is lichamelijke activiteit grotendeels verdreven. Inactiviteit is daardoor een belangrijke risicofactor geworden voor allerlei chronische aandoeningen.

Voldoende beweging kan resulteren in een aanzienlijke gezondheidswinst en een enorme afname van het risico op vele (chronische) ziektes. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, en heeft dus voldoende activiteit nodig om goed te functioneren en ziektes te voorkomen.

Binnen bewegen kunnen we onderscheid maken in matig intensief bewegen (het alledaagse bewegen, zoals fietsen, wandelen of het huishouden doen) en intensief bewegen (bewegen met de intentie om de fitheid te verbeteren; waarbij de hartslag stijgt en je gaat zweten, ofwel trainen). De effecten van beide vormen van bewegen zijn verschillend, en zijn dus ook beide van belang binnen een gezonde leefstijl.

Om de vele voordelen van bewegen te kunnen ervaren, is het belangrijk dat je voldoende beweegt; zowel in het alledaagse leven alsook in de vorm van trainingen. Maar wat is voldoende beweging?

Weet jij hoe jij er voorstaat? Beweeg jij voldoende? Heb jij genoeg beweegmomenten in je leven ingepast? Heb jij een idee hoe je je beweegactiviteiten kunt verbeteren? Als je een antwoord op die vragen wilt hebben, doe dan de FeelGoodCheck.

Inloggen | Privacycentrum | Copyright by FeelGoodClubs